Brnabić: BDP prvi put u istoriji prelazi 52 milijarde evra

Brnabić: BDP prvi put u istoriji prelazi 52 milijarde evra

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će BDP ove godine prvi put preći 52 milijarde evra, ocenjujući da je reč o istorijskom uspehu. Premijerka je dodala da je Srbija uspela da obezbedi više od osam milijardi evra u okviru tri ekonomska paketa pomoći građanima i privredi tokom pandemije.

Brnabić se na sednici Skupštine Srbije na kojoj sa članovima Vlade Srbije obrazlaže Predlog budžeta za 2022. godinu osvrnula i na rezultate u prethodne dve godine, rekavši da je priliv stranih investicija u prvih 10 mesci ove godine iznosio tri milijarde i 140 miliona evra, što je 63 odsto više nego lane. „Budžet razvojni, za standard građana i izgradnju“

Brnabić je predstavljuajući predlog budžeta za sledeću godinu poslanicima u Skupštini Srbije ocenila da je on razvojni i da treba da ostvari rast privrede, obezbedi izgradnju infrastruktirnih projekata i poboljšanje standarda građana. Govoreći o onome što je vazno za građane, navela je da se minimalna zarada sledeće godine povećava za 9,4 odsto i prelazi 35.000 dinara, što je oko 300 evra.

„Predlog budžeta dodatno unapređuje kvalitet života“ Premijerka je izjavila da će Predlog budžeta za 2022. godinu, bez ikakve sumnje, dodatno unaprediti kvalitet života građana.

Brnabić je u Skupštini Srbije rekla da su planirani ukupni budžetski prihodi u iznosu od 1.517 milijardi dinara, a rashodi 1.717 milijardi dinara.