Aleksić: Ubačeni članovi medijskih zakona imali za cilj ugrožavanje SBB-a i favorizovanje Telekoma

Aleksić: Ubačeni članovi medijskih zakona imali za cilj ugrožavanje SBB-a i favorizovanje Telekoma

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić ocenio je da je pokušaj ubacivanja članova u medijske zakone imao za cilj ugoržavanje poslovanja kompanije SBB, i favorizovanje kompanije Telekom.

„To je potpuni skandal. U pitanju je pokušaj da se ugase jedini mediji koji građanima saopštavaju istinu, i gde mogu da čuju nešto drugačije osim propagande koju vodi režim preko svojih medija sa naciponalnom frekvencijom. Predlog medijskih zakona je bio pokušaj da se tajno i na mala vrata  uguraju, a uloga je bila dat televizije N1 i Nova S, kao i kompanija SBB budu apsolutno ugroženi sa svojim poslovanjem u Srbiji“, kazao je Aleksić.

On je ocenio da bi bio doveden u pitanje opstanak tih medija, da su ubačeni članovi zakona bili prihvaćeni u Nacrt predloga medijskih zakona.

„Na drugoj strani, Telekomu bi se dalo puno pravo da kao nelojalna konkurencija može da radi šta god hoće. Može da privatizuje medije. Paradoks je da se setom medijskih zakona usvojene izmene da država izlazi iz vlasništva medija, a sada ponovo to vraćamo, jer je Telekom praktično firma koja služi interesima vladajućeg režima. Oni tu firmu čerupaju i izvlače iz nje silne novce“, naveo je gost N1.

Upozorava da je Telekom, uprkos tome, u velikim finansijskim poteškoćama, kao i da su u velikim dugovima.

„Sve to govori da se pokušava sa zaustavljanjem pada vlasti koji je evidentan. Pokušava se da se sakrije istina i da se sprovede represija“, zaključio je Aleksić.