Zaposleni u Delta Airlines-u će dobiti povećanje plate od 5%

Zaposleni u Delta Airlines-u će dobiti povećanje plate od 5%

Delta Air Lines Inc saopštila je u utorak da će povećati plate svojih zaposlenih za 5%, usred nedostatka radnika u celoj industriji, jer avio-kompanije nastoje da zarade na snažnoj potražnji za avionskim prevozom, prenosi Rojters.

Deltina povišica uključuje povećanje osnovne plate za zaposlene na zemlji i stjuardesama širom sveta od 5% na svim nivoima platne skale i fond od 5% za zaposlene koji ispunjavaju uslove širom sveta, napisao je izvršni direktor avio-kompanije Ed Bastijan u dopisu zaposlenima.

Povećanje plata, koje će stupiti na snagu od 1. aprila, dolazi u trenutku kada avio-kompanije dolaze sa atraktivnim ponudama za plate da zadrže radnu snagu i dodaju osoblje nakon oporavka na američkom turističkom tržištu bržem nego što se očekivalo.

Prevoznik je ponudio kumulativno povećanje plata od 34 odsto prošlog meseca svojim pilotima tokom tri godine u novom ugovoru nakon što su piloti prevoznika sa sedištem u Atlanti u oktobru velikom većinom glasali za odobrenje štrajka.

Najnovije povećanje uključuje sve zaposlene širom sveta, osim onih koji su obuhvaćeni zahtevima industrije ili vlade ili kolektivnim ugovorom.

Akcije Delte pale su skoro 2% u popodnevnoj trgovini.