WeWork planira da podnese zahtev za bankrot već sledeće nedelje

WeWork planira da podnese zahtev za bankrot već sledeće nedelje

WeWork, kompanija za fleksibilne radne prostore, planira podnijeti zahtjev za bankrot već sljedeći tjedan, prema izvorima upućenim u situaciju. Ova vijest dolazi dok se WeWork suočava s velikim dugovima i ogromnim gubicima, a podržava je japanska tvrtka SoftBank Group.

Akcije dobavljača fleksibilnih radnih prostora pale su za 32% u produženom trgovanju nakon što je Wall Street Journal prvi izvijestio o ovim planovima. Tijekom ove godine cijena njihovih dionica pala je za oko 96%.

Prema informacijama, WeWork razmatra podnošenje zahtjeva za Poglavlje 11 bankrota u New Jerseyu. Kompanija se prethodno suočavala s financijskim teškoćama i pokušala restrukturirati svoje dugove kako bi opstala.

Do kraja lipnja ove godine, WeWork je imao neto dug u iznosu od 2,9 milijardi dolara i dugoročne zakupnine u vrijednosti od preko 13 milijardi dolara. Rastući troškovi zaduživanja ozbiljno su utjecali na komercijalni sektor nekretnina.

WeWork je prošao kroz turbulentne godine, uključujući neuspješan pokušaj izlaska na burzu 2019. godine i smanjenje procjene vrijednosti. Ova najava bankrota označila bi velik preokret za kompaniju koja je privatno procijenjena na 47 milijardi dolara 2019. godine i značio bi velike gubitke za SoftBank, koji je uložio milijarde u WeWork.

WeWork se suočavao s brojnim problemima, uključujući gubitak povjerenja investitora, smanjenje procjene vrijednosti i odlazak više visokih izvršnih direktora. S obzirom na teškoće u poslovanju i financijske poteškoće, WeWork je u kolovozu doveden u pitanje svoju sposobnost za održivost poslovanja.