Tesla povlači više od 1,8 miliona vozila zbog problema sa haubom

Tesla povlači više od 1,8 miliona vozila zbog problema sa haubom

Tesla povlači više od 1,8 miliona vozila zbog problema sa haubom koji bi mogao povećati rizik od sudara.

Tesla milijardera Elona Maska povlači neka vozila 2021-2024 Model 3, Model S, Model X i 2020-2024 Model I jer sklop reze za haubu možda neće otkriti nezabravljenu haubu nakon što je otvorena.

Hauba bez brave može se potpuno otvoriti kada je vozilo u pokretu, potencijalno ometajući pogled vozaču i povećavajući verovatnoću sudara. Kompanija nije upoznata sa bilo kakvim nesrećama, povredama ili smrtnim slučajevima u vezi sa ovim problemom.

Tesla nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Tesla je 25. marta počeo da istražuje pritužbe kupaca u vezi sa problemom na vozilima Model 3 i Model I u Kini. Do sredine aprila, proizvođač automobila je identifikovao stanje koje utiče na vozila u Kini kao deformaciju prekidača brave.

Tesla je nastavio da razmatra problem i otkrio je da su stope pojavljivanja bile veće u Kini nego u Evropi i Severnoj Americi, ali je razlog za taj disparitet nepoznat.

Tesla je rekao da je od 20. jula identifikovao tri zahteva za garanciju ili izveštaja sa terena za američka vozila koja su povezana ili mogu biti povezana sa problemom haube.

Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputu saopštila je da je Tesla izdao besplatno ažuriranje softvera za rešavanje ovog problema.

Očekuje se da će pisma obaveštenja vlasnika biti poslata 22. septembra.

Vlasnici vozila takođe mogu da se obrate Teslinoj korisničkoj službi na 1-877-798-3752 za više informacija. Takođe mogu da kontaktiraju Dežurnu liniju za bezbednost vozila Nacionalne administracije za bezbednost saobraćaja na 1-888-327-4236 ili da posete vvv.nhtsa.gov.

Prošlog meseca Tesla je opozvao svoj futuristički novi Cibertruck pikap po četvrti put u SAD od kada je pušten u prodaju 30. novembra kako bi rešio probleme sa ukrasnim delovima koji mogu da se olabave i prednjim brisačima koji mogu da pokvare.