Sve oči su uprte u Nvidiju dok se priprema da prijavi svoju zaradu

Sve oči su uprte u Nvidiju dok se priprema da prijavi svoju zaradu

Nvidia je postala jedna od najvećih kompanija na berzi, sa tržišnom vrednošću koja je premašila 3 triliona dolara, jer tehnološki giganti sve više troše na njene čipove i centre podataka neophodne za razvoj i primenu veštačke inteligencije (AI). Ova kalifornijska kompanija, koja se nalazi na čelu AI revolucije, učvrstila je svoju poziciju lidera u industriji uoči objave najnovijih finansijskih rezultata.

Analitičari očekuju da će Nvidia prijaviti korigovanu zaradu od 65 centi po akciji za drugi kvartal, uz prihod od 28,74 milijarde dolara, što je više nego dvostruko u odnosu na isti period prošle godine. Veći deo ovog rasta dolazi iz sektora centara podataka, dok potražnja za generativnim AI proizvodima, koji omogućavaju kreiranje sadržaja i pružanje ličnih asistenata, nastavlja da podstiče prodaju Nvidijinih specijalizovanih čipova.

Očekuje se da će Nvidia objaviti svoje kvartalne rezultate u sredu, nakon zatvaranja tržišta, dok Volstrit pažljivo prati svaki signal koji bi mogao ukazivati na promenu u potražnji za AI tehnologijama.