Snapchat dobija korisnike, ali nastavlja da gubi novac

Snapchat dobija korisnike, ali nastavlja da gubi novac

Akcije kompanije Snap pale su u četvrtak za više od 16 odsto, iako je broj korisnika društvene mreže Snapchat porastao. Kompanija sa sedištem u Kaliforniji saopštila je da je zabeležila smanjenje gubitka u poslednjem kvartalu, dok je prihod porastao. U isto vreme, Snap je objavio da je premašio broj od 850 miliona korisnika mesečno.

Izvršni direktor Snapa Evan Spiegel istakao je da su aktivni oglašivači na platformi značajno porasli u odnosu na prethodnu godinu. Međutim, investitori su reagovali na prognozu Snapa da će prihodi rasti 12 do 16 procenata u narednom kvartalu, što je rezultiralo padom vrednosti Snap akcija za više od 16 procenata.

Poslednjih godina, Snap se suočava sa snažnom konkurencijom u oblasti oglašavanja od strane platformi poput Instagrama, YouTube-a i TikToka. Snapchat, lansiran 2011. godine, postao je popularan među mladim korisnicima pametnih telefona zbog mogućnosti deljenja sadržaja koji se automatski briše.

Snapchat je takođe ulagao u generativnu veštačku inteligenciju, a njihova usluga Snapchat+ sada broji 11 miliona pretplatnika. Kompanija je nedavno otpustila deset procenata osoblja kako bi smanjila hijerarhiju i unapredila saradnju.

Tokom cele 2023. godine, Snap je zabeležio gubitak od 1,4 milijarde dolara.