Sindikati pozivaju na jednodnevni štrajk u Stellantisovoj fabrici Melfi u Italiji zbog novih modela

Sindikati pozivaju na jednodnevni štrajk u Stellantisovoj fabrici Melfi u Italiji zbog novih modela

Sindikati su pozvali na jednodnevni štrajk u Stellantisovoj fabrici Melfi u južnoj Italiji 18. septembra zbog nedostatka novih detalja od strane proizvođača automobila o njegovoj budućoj proizvodnji tamo, UILM, FIM -CISL, Fismic i Uglm su rekli u petak, prenosi Rojters.

Francusko-italijanska grupacija je u junu saopštila da planira da proizvede pet novih modela u Melfiju – gde zapošljava više od 5.000 radnika – pri čemu je peti „podložan poboljšanju performansi“.

Sindikati su u saopštenju rekli da je Stellantis, na sastanku održanom u petak, odbio da im da najnovije informacije o petom modelu i o tome koje modele će sastavljati u fabrici, dok čekaju razgovore sa italijanskom vladom o širem dogovoru.

Marko Lomio, lokalni šef UILM-a, rekao je da se radnici Melfija pozivaju na osmočasovni štrajk u svakoj od tri zakazane smene za ponedeljak, sa potpunim zastojom objekta tog dana.

Štrajk nije povezan sa tekućom akcijom United Auto Vorkers-a u SAD u tri fabrike u vlasništvu General Motorsa, Ford Motor i Chrisler matične kompanije Stellantis.

Stellantis nije bio dostupan za komentar.