Sindikat holivudskih pisaca ratifikovao je trogodišnji ugovor o radu nakon štrajka

Sindikat holivudskih pisaca ratifikovao je trogodišnji ugovor o radu nakon štrajka

Članovi Udruženja američkih pisaca (VGA) odobrili su u ponedeljak novi trogodišnji ugovor sa velikim studijima, pet meseci nakon što je sindikat pozvao na štrajk koji je gurnuo holivudsku filmsku i televizijsku produkciju u previranja.

VGA je saopštila da je 99 odsto članova koji su glasali glasalo u znak podrške sporazumu, koji predviđa povećanje plata, određenu zaštitu u vezi sa korišćenjem veštačke inteligencije i druge koristi.

Pisci su napustili posao 2. maja, primoravši mnoge filmske i TV prijemnike da se zatvore i odložili emisije namenjene za jesenju sezonu emitovanja.

Pisci su se vratili na posao 27. septembra nakon što su pregovarači postigli provizorni sporazum sa Alijansom filmskih i televizijskih producenata, grupom koja pregovara u ime Volta Diznija (DIS.N), Netflik-a (NFLKS.O) i drugih studija .

Kasnonoćni tok-šou poput „Jimmi Kimmel Live“ i „Real Time vith Bill Maher“ vratili su se sa novim epizodama, a humoristički skeč šou „Saturdai Night Live“ će se vratiti ovog vikenda. Ali mnoge filmske i TV produkcije ostaju u limbu jer glumci štrajkuju od jula.