Siemens beleži bolji industrijski profit od očekivanog

Siemens beleži bolji industrijski profit od očekivanog

Siemens je u četvrtak zabeležio profit u četvrtom kvartalu u svom industrijskom poslovanju bolji od očekivanog i saopštio da se nastavlja snažna potražnja za njegovim fabričkim hardverom i softverom.

Nemačka grupa za inženjering i tehnologiju saopštila je da je industrijski profit porastao za 38% na 3,16 milijardi evra (3,28 milijardi dolara) u tri meseca do kraja septembra, nadmašivši prognoze za 2,79 milijardi evra u konsenzusu analitičara koji je prikupila kompanija.

Prodaja je porasla za 18% na 20,57 milijardi evra – preko predviđenih 19,13 milijardi evra, dok su narudžbine tokom tog perioda porasle na 21,82 milijarde evra boljih od očekivanih.

Simens je tokom kvartala saopštio da je zabeležio rast na mnogim tržištima uprkos „kontinuiranom složenom makroekonomskom okruženju pod uticajem nestašice energije i zabrinutosti za dostupnost koja proističe iz sukoba Rusije i Ukrajine, visoke inflacije i efekata povezanih sa pandemijom koronavirusa“.

Ovo je učinilo proizvođača vozova, industrijskog softvera i automatizacije sigurnim u budućnost, rekavši da očekuje da će prihodi porasti za 6% do 9% tokom fiskalne 2023. godine.

„Nastavlja se snažna potražnja za našom ponudom hardvera i softvera, uključujući veći rast prihoda od digitalnog poslovanja od očekivanog“, rekao je izvršni direktor Roland Busch u izjavi.