Proizvođač paste za zube Sensodine Haleon planira otpuštanje radnka

Proizvođač paste za zube Sensodine Haleon planira otpuštanje radnka

Haleon, najveća svetska samostalna kompanija za zdravlje potrošača, planira da ukine stotine radnih mesta u Velikoj Britaniji i širom sveta, izvestio je u četvrtak Gardijan.

Kompanija koja stoji iza paste za zube Sensodine i lekova protiv bolova Advil izdvojena je iz GSK prošle godine i ima više od 24.000 zaposlenih širom sveta.

Osoblje je ove nedelje obavešteno o viškovima na nizu sastanaka, a proces konsultacija, koji je počeo u sredu, biće zatvoren 25. avgusta, navodi se u izveštaju.

„Ove nedelje smo interno najavili brojne promene u našem globalnom poslovanju, dok nastavljamo da razvijamo Haleon u agilniju organizaciju“, rekao je portparol Haleona u mejlu Rojtersu.

Kompanija je u martu objavila oko 300 miliona funti (393 miliona dolara) uštede u naredne tri godine, rekavši da očekuje da će zabeležiti oko 150 miliona funti troškova restrukturiranja u celoj 2023. i 2024. godini.

„Dok ulazimo u proces konsultacija na relevantnim tržištima, u potpunosti smo posvećeni podršci kolegama na koje bi to moglo uticati“, dodala je kompanija.

Očekuje se da će oni koji budu otpušteni napustiti Haleon u septembru, navodi se u izveštaju.