Tesla povlači gotovo 200.000 vozila u SAD zbog kvarova kamera prilikom vožnje unazad

Tesla povlači gotovo 200.000 vozila u SAD zbog kvarova kamera prilikom vožnje unazad

Kompanija Tesla je najavila povlačenje skoro 200.000 automobila u Sjedinjenim Američkim Državama zbog problema s kamerama prilikom vožnje unazad. Pogođeni su modeli Y, S i X iz prošle godine, koji su opremljeni računarom „Full self-driving“ 4.0, prenosi Asošijeted pres.

Prema dokumentima objavljenim od strane Nacionalne agencije za bezbednost saobraćaja na autoputevima SAD-a, kompanija navodi da nestabilnost softvera može dovesti do situacija u kojima kamere ne prikazuju prostor iza automobila prilikom vožnje unazad. Ovaj kvar povećava rizik od sudara i predstavlja ozbiljan sigurnosni problem.

Tesla je odlučila da preduzme korake kako bi rešila ovaj problem i obezbedila sigurnost vozača i drugih učesnika u saobraćaju. Povlačenje pogođenih vozila je preventivna mera koja ima za cilj da spreči eventualne nezgode i obezbedi ispravno funkcionisanje sistema za vožnju unazad.

Ova najava dolazi u trenutku kada je Tesla već pod prismotrom zbog pitanja vezanih za bezbednost i pouzdanost njenih vozila, naglašavajući važnost stalnog nadzora i održavanja visokih standarda u automobilskoj industriji.