Majkrosoft planira veliku investiciju u Nemačku u oblasti veštačke inteligencije

Majkrosoft planira veliku investiciju u Nemačku u oblasti veštačke inteligencije

Američki tehnološki div Majkrosoft namerava da snažno proširi svoje prisustvo u Nemačkoj ulaganjem od 3,2 milijarde evra u naredne dve godine, što će predstavljati najveću investiciju te kompanije u Nemačku u poslednjih 40 godina. Ova investicija, većinom usmerena ka oblasti veštačke inteligencije, predstavlja značajan korak za Majkrosoft u jačanju kapaciteta infrastrukture i centara podataka u zemlji.

Predsednik Majkrosofta, Bred Smit, izjavio je nakon sastanka sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom u Berlinu da kompanija planira da udvostruči kapacitet infrastrukture veštačke inteligencije i centara podataka u Nemačkoj, ističući time svoje poverenje u nemačko tržište. Smit je naglasio da ova investicija nije zavisila od subvencija ili podsticaja nemačke vlade.

Nemački kancelar Šolc pozdravio je ovu investiciju kao izuzetno pozitivan korak za zemlju, ističući da predstavlja posvećenost napretku, rastu, modernizaciji i globalnoj otvorenosti Nemačke. Ova investicija se vidi kao jasan znak poverenja u nemačku ekonomiju i tehnološki sektor, te se očekuje da će imati pozitivan uticaj na razvoj veštačke inteligencije i digitalne infrastrukture u zemlji.