Levi Strauss & Co. planira smanjenje globalne radne snage za 10% do 15%

Levi Strauss & Co. planira smanjenje globalne radne snage za 10% do 15%

Denim gigant Levi Strauss & Co. objavio je u četvrtak plan smanjenja svoje globalne korporativne radne snage za 10% do 15% u prvoj polovini godine kao deo dvogodišnjeg restrukturiranja koje ima za cilj smanjenje troškova i pojednostavljenje operacija.

Kompanija je krajem novembra zapošljavala oko 19.100 ljudi, a očekuje se da će smanjenje radne snage doneti neto uštede od 100 miliona dolara u tekućoj fiskalnoj godini. Procenjuje se da će troškovi restrukturiranja iznositi od 110 do 120 miliona dolara u prvom kvartalu, s mogućim dodatnim troškovima.

Levi Strauss & Co. je u četvrtak objavio da je njegov neto prihod porastao za 3% na 1,64 milijarde dolara u četvrtom kvartalu, što je bilo ispod očekivanja analitičara.

Ova vest dolazi uoči promene na čelu kompanije, s obzirom na to da će trenutni generalni direktor, Čip Berg, predati vođstvo Mišel Gas 29. januara. Berg će ostati izvršni potpredsednik do svojeg povlačenja krajem aprila.

Otpuštanja su najavljena istog dana kada je Levi’s predstavio predloženo produženje prava na ime stadiona Levi’s, doma tima San Francisco 49ers, čime će kompanija dobiti pravo na ime stadiona tokom NFL sezone 2043, u sklopu ugovora vrednog ukupno 170 miliona dolara, koji očekuje odobrenje upravnog odbora stadiona.