BlockFi izašao iz bankrota i počeo vraćati kripto imovinu kupcima

BlockFi izašao iz bankrota i počeo vraćati kripto imovinu kupcima

BlockFi, kompanija za kripto zajmove sa sedištem u Nju Džersiju, objavila je da je izašla iz bankrota i da će ponovo početi da vraća kripto imovinu svojim klijentima. Ovo dolazi 11 meseci nakon što je kompanija pretrpela probleme zbog kolapsa FTXS-a i drugih sličnih situacija u industriji kriptovaluta.

BlockFi će takođe nastaviti sa isplatama kroz bankrot drugih kripto kompanija, kao što su FTXS i Three Arrows Capital, u skladu sa odobrenim planom stečaja. To bi moglo pomoći da se poveća oporavak klijenata koji su izgubili sredstva tokom tih nesrećnih događaja.

Klijenti BlockFi-a koji su imali kamatonosne Earn račune mogu očekivati povraćaj vrednosti svojih računa u rasponu od 39,4% do 100%. Povlačenja su već dostupna skoro svim korisnicima Vallet-a, a oni sa BlockFi računima za kamate i zajmove će biti otplaćeni tokom narednih meseci. Međutim, iznosi povraćaja mogu varirati u zavisnosti od ishoda bankrota drugih kripto kompanija.

Kripto zajmodavci, kao što je BlockFi, privukli su brojne maloprodajne klijente tokom procvata kriptovaluta tokom pandemije nudeći im visoke kamatne stope u zamenu za depozite u kriptovalutama. Ova industrija nije regulisana na isti način kao tradicionalne banke, što je dovelo do izazova i problema tokom kriza poput one sa FTXS-om. Sada BlockFi nastoji da se oporavi i obešteti svoje klijente.