Kineski Nio obustavlja proizvodnju zbog COVID mera

Kineski Nio obustavlja proizvodnju zbog COVID mera

Kineski proizvođač električnih vozila (EV) Nio saopštio je u sredu da je obustavio proizvodnju zbog ograničenja COVID-19, jer sve veći broj slučajeva širom zemlje izaziva sve više poremećaja u poslovnim aktivnostima.

Lokalni tehnološki vesti 36Kr izvestili su da je Nio sredinom oktobra počeo da se suočava sa izazovima u proizvodnji zbog mera prevencije virusa koje su na kraju dovele do toga da obe njegove fabrike u centralnom gradu Hefei prestanu sa radom.

„Vest da je proizvodnja u Niovim fabrikama privremeno obustavljena je tačna i to će imati uticaja na proizvodnju i raspored isporuke“, rekao je predstavnik kompanije Rojtersu u odgovoru na upit o izveštaju.

Obustava proizvodnje kompanije Nio dolazi u trenutku kada se Kina bori sa sve većim brojem slučajeva u nekoliko velikih gradova sa zatvaranjem i strogim ograničenjima koji su poremetili putovanja i podstakli nezadovoljstvo radnika kod glavnog dobavljača kompanije Apple, Foxconn.

Proizvođač električnih vozila je takođe bio primoran da obustavi proizvodnju u aprilu nakon što su ivičnjaci COVID-a doveli do toga da su mnogi njegovi partneri dobavljači prekinuli rad.

Nio se u ponedeljak izvinio svojim kupcima u izjavi u kojoj je otkrio podatke o isporuci u oktobru zbog kašnjenja isporuka, rekavši da je njegova proizvodna baza ozbiljno pogođena pandemijom. Rečeno je da je u oktobru isporučeno 10.059 vozila, što je povećanje od 174,3% u odnosu na prethodnu godinu.