Japanski proizvođač igara Nintendo izveštava o solidnom profitu na skoku u prodaji Super Maria

Japanski proizvođač igara Nintendo izveštava o solidnom profitu na skoku u prodaji Super Maria

Nintendo je izvestio o zdravoj prodaji i profitu na pozadini hit igre „Super Mario Bros. Wonder“, što je navelo japanskog proizvođača video igara da poveća svoje prognoze za celu fiskalnu godinu.

Kompanija Nintendo sa sedištem u Kjotu saopštila je u utorak da je potražnja za, kako je nazvala prvom potpuno novom Super Mario igrom u seriji, i dalje jaka. Prodaja nove igre Zelda i „Pikmin 4“ takođe je porasla.

Više od 10,7 miliona jedinica najnovije igre Super Mario prodato je širom sveta otkako je puštena u prodaju u oktobru, navodi Nintendo.

Računa se na predstojeće igre kao što su „Mario Vs. Donkey Kong“ i „Princess Peach Showtime“ kako bi se održao zamah prodaje.

Slab jen je takođe pomogao Nintendovom rezultatu tako što je povećao vrednost njegovih prihoda u inostranstvu kada se pretvore u jene. Američki dolar se trgovao za oko 148 japanskih jena, u odnosu na 140 jena pre godinu dana.

Za prvih devet meseci fiskalne godine, Nintendo je zaradio 408 milijardi jena (2,7 milijardi dolara), što je skoro 18% više u odnosu na 346 milijardi jena u istom periodu prethodne godine. Devetomesečna prodaja porasla je 8% na 1,39 triliona jena (9,4 milijarde dolara).

Nintendo, koji nije analizirao kvartalne brojke, očekuje ceogodišnji profit od 440 milijardi jena (3 milijarde dolara), što je više u odnosu na raniju projekciju profita od 420 milijardi jena (2,8 milijardi dolara). Nintendo je godinu dana ranije zabeležio profit od skoro 433 milijarde jena.

Nintendo je rekao da su tematski parkovi poput njegove ponude u Universal Studios u Japanu od vitalnog značaja za informisanje ljudi i zainteresovanost za njihovu franšizu. Super Nintendo Vorld park bi trebalo da bude otvoren sledeće godine na Floridi.