Facebook matična kompanija Meta predviđa kvartalne prihode iznad procena

Facebook matična kompanija Meta predviđa kvartalne prihode iznad procena

Meta Platforms je u sredu prognozirao prihode u trećem kvartalu iznad tržišnih očekivanja, uz sugestiju da očekuje veću potrošnju na oglase kao rezultat poboljšanja makroekonomskog okruženja.

Kompanija očekuje prihod od jula do septembra u rasponu od 32 do 34,5 milijardi dolara, u poređenju sa prosečnom procenom analitičara od 31,30 milijardi dolara, prema podacima Refinitiva.

„Nastavljamo da vidimo snažno angažovanje u našim aplikacijama i imamo najuzbudljiviju mapu puta koju sam video u poslednje vreme sa Llama 2, Threads, Reels, novim AI proizvodima u pripremi i lansiranjem Kuest 3 ove jeseni“, rekao je Mark Zakerberg, izvršni direktor Mete.

Do povećanja prihoda dolazi uprkos tome što kompanija takođe predviđa da će troškovi rasti i 2023. i 2024., navodeći troškove uključujući pravne takse i povećanu potrošnju na infrastrukturu koja se smatra ključnim za grozničavu trku AI u tehnološkom sektoru.

Akcije su u početku porasle za 7% u trgovanju posle radnog vremena pre nego što su se vratile na oko 2% iznad cene na zatvaranju.

Meta je takođe nadmašio procene prihoda za drugi kvartal. Prihod je porastao za 11% na 32 milijarde dolara u kvartalu koji je završio juna, u poređenju sa prosečnom procenom analitičara od 31,12 milijardi dolara.