Er Kanada zabeležila najgori učinak na vreme među velikim aviokompanijama u Severnoj Americi

Er Kanada zabeležila najgori učinak na vreme među velikim aviokompanijama u Severnoj Americi

Prema izveštaju Cirijuma, kompanije za analizu vazduhoplovstva, Er Kanada, najveći kanadski avioprevoznik, beleži najgori učinak na vreme među deset najvećih aviokompanija u Severnoj Americi u 2023. godini. Od ukupno 276.451 leta, samo 63% njih stiglo je na vreme, što znači da je oko 140.000 letova kasnilo više od 15 minuta nakon planiranog dolaska.

Delta Air Lines predvodi listu sa najboljim rezultatom – 85% od preko 1,6 miliona letova stiglo je na vreme. Na drugom mestu je Alaska Airlines sa 82% od 404.925 letova koji su zabeleženi kao tačni.

VestJet, druga velika kanadska aviokompanija, zauzela je sedmo mesto sa 69% tačnih dolazaka na vreme od ukupno 182.296 letova.

U prošlosti, Er Kanada je ukazivala na različite izazove, uključujući nedostatak kontrolora letenja, loše vremenske uslove i rad punom parom usred povećane potražnje, što može dovesti do dužih vremena oporavka nakon prekida.

Generalni direktor Er Kanade, Majkl Ruso, priznao je nizak rang aviokompanije, posebno nakon talasa odlaganja letova tokom juna i jula. Iako je kompanija uložila napore u povećanje osoblja i modernizaciju tehnologije, operacije nisu dostigle očekivane nivoe, izjavio je analitičarima tokom konferencijskog poziva u avgustu.