Coinbase nadmašuje procene, ali vidi manji obim trgovanja u trećem kvartalu

Coinbase nadmašuje procene, ali vidi manji obim trgovanja u trećem kvartalu

U trećem kvartalu, berza kriptovaluta Coinbase ostvarila je ukupan prihod od 674,1 milion dolara, što je nadmašilo procene analitičara od 653,19 miliona dolara. Međutim, obim trgovanja na platformi je nastavio da opada, smanjujući se sa 26 milijardi dolara u istom kvartalu prethodne godine na 11 milijardi dolara. To predstavlja drugi uzastopni kvartal s padom obima trgovanja.

Sentiment investitora prema kriptovalutama ostao je mlak tokom ove godine, posebno nakon serije velikih kolapsa u 2022. godini, što je dovelo do odliva kapitala iz kripto sektora u vrednosti od više od triliona dolara.

Akcije Coinbasea su pale za 2% u produženom trgovanju nakon objave ovih rezultata. Osim toga, Coinbase se i dalje suočava sa pravnim izazovima, uključujući tužbu SEC-a koja tvrdi da je trgovala sa kriptovalutama koje su zakonski kvalifikovane kao hartije od vrednosti, a da ih nije registrovala kod regulatora. Coinbase i konkurent Binance negirali su optužbe i tvrde da će pobediti u slučaju.

Ovi rezultati ukazuju na izazove sa kojima se Coinbase suočava u promenljivom okruženju kriptovaluta i regulatornih zahteva.