Boing ukida skoro 150 finansijskih poslova u SAD

Boing ukida skoro 150 finansijskih poslova u SAD

Kompanija Boeing saopštila je u utorak da planira da ukine oko 150 finansijskih poslova u Sjedinjenim Državama ove godine kako bi pojednostavila svoju korporativnu strukturu i usmerila više resursa na proizvodnju i razvoj proizvoda, prenosi Rojters.

Kompanija će smanjiti broj zaposlenih u svojim odeljenjima za informacione tehnologije i finansije, naveo je Boing u izjavi Rojtersu e-poštom.

Boing, koji se u prošlosti bavio pitanjima inženjeringa i proizvodnje, saopštio je da je povećao svoju radnu snagu za oko 10.000 zaposlenih ranije ove godine i povećao zapošljavanje u svojim inženjerskim i proizvodnim odeljenjima kako bi odgovorio na potražnju tržišta.

Nakon dva pada aviona 737 MAKS 2018. i 2019. godine, Federalna uprava za vazduhoplovstvo (FAA) se obavezala da će pažljivije ispitati Boeing i delegirati manje odgovornosti kompaniji za sertifikaciju aviona.

Prošlog meseca, američka vlada je odobrila prvi Boing 787 Dreamliner za isporuku od 2021.

Boing je obustavio isporuke u maju 2021. nakon što je FAA izrazila zabrinutost zbog svog predloženog metoda inspekcije. U septembru 2020. godine, FAA je saopštila da istražuje greške u proizvodnji oko 787 aviona.