Arm se priprema za susret sa investitorima uoči IPO-a

Arm se priprema za susret sa investitorima uoči IPO-a

Arm Holdings Ltd planira da pokrene svoju prezentaciju za investitore nakon Praznika rada, pošto se dizajner čipova priprema za svoju dugo očekivanu inicijalnu javnu ponudu (IPO) u septembru, preneo je Rojters.

Očekuje se da će Arm, u vlasništvu SoftBank Group Corp, odrediti raspon cena za svoju ponudu sledeće nedelje, rekli su izvori, dodajući da kompanija planira da ceni svoje akcije 13. septembra, a trgovanje akcijama će početi sledeće dan.

SoftBank planira da proda oko 10% akcija Arma u IPO-u po vrednosti od 60 do 70 milijardi dolara, preneo je Rojters. SoftBank je odlučila da proda manje udela Arma u IPO-u nakon što je kupila 25% udela u Armu koji nije direktno posedovala od svoje jedinice Vision Fund.

Nekoliko kupaca kompanije Arm je održalo razgovore o preuzimanju dela IPO-a uključujući Apple, Amazon.com, Intel, Nvidia, Alphabet, Microsoft, Samsung Electronics i TSMC, preneo je Rojters.

Arm i SoftBank su za svoje klijente izdvojili 10% akcija za prodaju na IPO-u.

Uspešna IPO za Arm bila bi blagodat za SoftBank, koja je u avgustu prijavila treći uzastopni kvartalni gubitak, pogođena padom procene velikih holdinga, kao što su kineska kompanija za e-trgovinu Alibaba Group, nemačka telekomunikaciona kompanija Deutsche Telekom i američki bežični operater T-Mobile U.S.

Goldman Sachs Group, JPMorgan Chase, Barclais i Mizuho Financial Group su vodeći osiguravači ponude. Akcije Arma će biti kotirane na Nasdak-u i trgovaće se pod oznakom ‘ARM’.

Bloomberg je ranije u četvrtak izvestio o vremenskoj liniji IPO kompanije Arm.