Apple ponovo u plusu: Izlazak iz prodajnog fanka donosi solidne rezultate

Apple ponovo u plusu: Izlazak iz prodajnog fanka donosi solidne rezultate

Apple je zabeležio skroman, ali značajan rast prihoda tokom praznične sezone, zahvaljujući solidnoj potražnji za najnovijim modelom iPhone-a i snažnom rastu u sektoru usluga, uprkos pravnim pretnjama koje bi mogle da ugroze buduće izglede kompanije.

Pozitivni rezultati, objavljeni u četvrtak kao deo Appleovih kvartalnih rezultata od oktobra do decembra, označili su kraj četiri uzastopna kvartala opadanja prodaje u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, uprkos ovom povratku, nedavne brige investitora oko dugoročne sposobnosti Apple-a da održi svoju vodeću poziciju na tržištu tehnologije ostaju.

Kompanija se nadala da će povratiti svoj uticaj objavljivanjem svojih Vision Pro slušalica, ali visoka cena prvog modela, od 3.500 dolara, može ograničiti potražnju.

Iako su investitori izrazili nezadovoljstvo rezultatima, Apple i dalje ostaje optimističan, sa prihodom od 119,58 milijardi dolara u poslednjem kvartalu, obeležavajući rast od 2% u odnosu na prethodnu godinu. iPhone je i dalje glavni izvor prihoda, dok je sektor usluga zabeležio rast od 11%.

Iako su kvartalni rezultati nadmašili očekivanja analitičara, cena akcija Apple-a pala je za 2% u produženom trgovanju nakon objavljivanja rezultata.