Amazon zahteva da radnici budu u kancelariji pet dana u nedelji od sledeće godine

Amazon zahteva da radnici budu u kancelariji pet dana u nedelji od sledeće godine

Amazon se vraća svojoj politici pre pandemije i zahtevaće da zaposleni u korporaciji budu u kancelariji pet dana u nedelji počevši od sledeće godine, rekao je u ponedeljak izvršni direktor Endi Džesi.

Jassi je u poruci koju je podelio sa zaposlenima rekao da je rukovodstvo kompanije poslednjih meseci razmišljalo o tome kako da bolje „izmisli, sarađuje i bude dovoljno povezani jedni sa drugima“ kako bi se postigli najbolji rezultati za klijente i poslovanje.

Kompanija je odlučila da vraćanje zaposlenih u kancelarije Amazona pet dana u nedelji umesto tri koja su trenutno potrebna predstavlja način za rešavanje tog problema, rekao je izvršni direktor.

„Kada se osvrnemo na poslednjih pet godina, nastavljamo da verujemo da su prednosti zajedničkog boravka u kancelariji značajne“, napisao je Džasi u memorandumu, koji je Amazon takođe podelio na svojoj veb stranici. Politika stupa na snagu 2. januara 2025.

Kao i mnoge druge kompanije, zaposleni u Amazonu radili su na daljinu tokom pandemije COVID-19, kada je kompanija videla ogroman dobitak od povećanja onlajn kupovine. 2021. godine, tehnološki gigant je primenio politiku koja je omogućila liderima da odrede kako njihovi timovi rade.

U februaru 2023. Amazon je zatražio od svih zaposlenih da se vrate u kancelariju na tri obavezna dana, što je rezultiralo nekim protestima radnika.

Nekoliko meseci kasnije, Jassi je rekao da zaposleni koji nisu zadovoljni promenom treba da nauče da se „ne slažu i obavežu“. On je takođe izdao pomalo suptilnu pretnju, rekavši da „verovatno neće uspeti“ za one koji su to odbili.

U svojoj belešci od ponedeljka, Jassi je rekao da je kompanija primetila da je zaposlenima lakše da „uče, modeliraju, praktikuju i ojačaju“ Amazonovu kulturu i razmišljanje kada su zajedno lično.

„Ako ništa drugo, poslednjih 15 meseci koliko smo bili u kancelariji najmanje tri dana u nedelji ojačalo je naše uverenje o prednostima“, rekao je on.