Nvidia je druga najvrednija kompanija na Volstritu, nastavlja da nadmašuje očekivanja

Nvidia je druga najvrednija kompanija na Volstritu, nastavlja da nadmašuje očekivanja

Nvidia je objavila impresivne kvartalne rezultate koji su nadmašili očekivanja finansijskih analitičara. Kompanija je zabeležila značajan porast potražnje za svojim poluprovodnicima, koji su ključni za pogon aplikacija veštačke inteligencije.

U poređenju sa istim periodom prethodne godine, prihodi su se više nego udvostručili u poslednjem kvartalu, što predstavlja značajan rast za kompaniju. Nvidia očekuje dalji rast prihoda u narednom kvartalu, a investitori pažljivo prate da li će tražnja za proizvodima kompanije nastaviti rast.

Nvidia je postigla izuzetne rezultate u svom putovanju ka postizanju vodeće pozicije u oblasti veštačke inteligencije. Ukupna tržišna vrednost kompanije je u porastu, sada je iza Apple-a, ali ispred Microsofta u trci za najvredniju kompaniju. U proteklih godinu dana, tržišna vrednost Nvidije se značajno povećala.

Cena Nvidijinih akcija je zabeležila porast ove godine do trenutka završetka trgovanja, ali je nakon objavljivanja rezultata zarade došlo do blagog pada vrednosti akcija u posleradnom trgovanju.

Nvidia je ostvarila značajan rast prihoda od poslovanja sa centrima podataka u poslednjem kvartalu, beležeći povećanje od 154% u poređenju sa prethodnom godinom. Ukupan prihod kompanije je takođe značajno porastao u istom periodu. Nvidijina procena ukupnog prihoda u narednom kvartalu je optimistična, očekuje se dalji rast.

Analitičari procenjuju da će Nvidia ostvariti značajan rast prihoda u fiskalnoj 2025. godini, što bi bilo više od dvostrukog povećanja u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu.