JPMorgan vidi Kinu kao najveću mogućnost u inostranstvu

JPMorgan vidi Kinu kao najveću mogućnost u inostranstvu

Direktor za trgovinu JPMorgan Chase & Co. vidi Kinu kao svoje najveće potencijalno inostrano tržište, jer banka ima za cilj da proširi svoje međunarodno poslovanje, piše Rojters.

„Kina je daleko najveća šansa za nas“, rekao je investitorima na konferenciji Troj Rorbau, direktor za globalna tržišta JPMorgan-a. „Nastavljamo da ulažemo kao i ranije, očigledno oprezno. Spremni smo da se prilagodimo ako bude potrebno.“

Ponovno otvaranje Kine i njegov uticaj na globalni rast pomno prate ekonomisti i poslovni lideri. Džejmi Dajmon, izvršni direktor JPMorgana, rekao je Rojtersu u prošlonedeljnom intervjuu da planira da poseti zemlju.

Rohrbaugh je takođe istakao brz tempo promena na Bliskom istoku, a posebno u Dubaiju, koji je privukao kapital i preduzeća koja se sele iz Azije.

U širem smislu, Rohrbaugh očekuje da će na tržištima dominirati neizvesnost u vezi sa putanjom Federalnih rezervi povećanja kamatnih stopa u cilju obuzdavanja inflacije.

„Vlatilnost će ostati povišena, posebno u makro proizvodima“, rekao je on. U međuvremenu, tržišta dužničkog i vlasničkog kapitala su napredovala bolje nego što se očekivalo uprkos zabrinutosti zbog usporavanja privrede.

Trgovci fiksnim prihodima, valutama i robom (FICC) povećali su profit banaka prošle godine jer su trgovci zaostajali.

JPMorgan-ov prihod od fiksnih prihoda porastao je 12% na 3,7 milijardi dolara u četvrtom kvartalu, podstaknut rastom prihoda u stopama, valutama i tržištima u razvoju. U 2022. godini, odeljenje tržišta je objavilo svoj drugi najveći godišnji prihod.