Akcije stagniraju nakon mešovitih izveštaja o profitu, investitori čekaju signal Fed-a

Akcije stagniraju nakon mešovitih izveštaja o profitu, investitori čekaju signal Fed-a

Tržišta akcija su zadržala blizinu svojih rekordnih visina tokom mirnog dana, dok su investitori pažljivo pratili izveštaje o profitu kompanija i očekivali signale Federalnih rezervi (Fed) sa njihovog najnovijeg sastanka o politici kamatnih stopa.

S&P 500 je blago opao za 0,1% u odnosu na rekord postignut prethodnog dana, dok je Dow Jones indeks porastao za 0,3%. Nasdaq kompozit je zabeležio pad od 0,8%.

Tržište je reagovalo na mešovite izveštaje o profitu kompanija. UPS je zabeležio pad vrednosti nakon što je objavio prognozu slabijeg prihoda za 2024. godinu u odnosu na očekivanja analitičara, dok je General Motors beležio rast nakon što je njegov profit nadmašio očekivanja.

Prinosi na trezorske obveznice su bili mešoviti, odražavajući neizvesnost među investitorima. Izveštaji su pokazali da je ekonomija i dalje jača nego što se očekivalo, što dodaje pritisak na Federalne rezerve da najave moguće smanjenje kamatnih stopa. Investitori s nestrpljenjem iščekuju signale koje će Fed dati tokom svog sastanka, nadajući se nagoveštaju o mogućem smanjenju stope koje bi moglo da se dogodi već u martu.