Američke akcije prekinule osmodnevni pobednički niz, S&P 500 pao za 0,2%

Američke akcije prekinule osmodnevni pobednički niz, S&P 500 pao za 0,2%

Američke akcije su u utorak zabeležile pad i prekinule osmodnevni pobednički niz, najduži u ovoj godini. S&P 500 indeks je pao za 0,2%, ali je i dalje samo 1,2% ispod svog istorijskog maksimuma koji je postavljen prošlog meseca.

Dov Jones Industrial Average takođe je skliznuo za 0,2%, dok je Nasdaq kompozitni indeks pao za 0,3%. Ovaj pad predstavlja prekid pozitivnog trenda koji je trajao osam uzastopnih dana, donoseći investorima izvesnu neizvesnost pred važnim događajem u petak.

Nvidia je imala značajan uticaj na tržište, s obzirom na teško trgovanje njenim akcijama koje su doprinele opštem padu. Ipak, Palo Alto Networks je pomogao u ograničavanju gubitaka nakon što je izvestio o većem profitu u poslednjem kvartalu nego što su analitičari očekivali.

Prinosi na američke trezorske obveznice su se smanjili uoči predstojećeg govora predsedavajućeg Federalnih rezervi, Džeroma Pauela, koji će biti ključni događaj za finansijska tržišta ove sedmice. Investitori su u iščekivanju kako će Powell komentarisati buduću monetarnu politiku, što bi moglo značajno uticati na tržišne trendove.