Pad tehnoloških akcija na Volstritu dok se tržište suočava s fluktuacijama

Pad tehnoloških akcija na Volstritu dok se tržište suočava s fluktuacijama

Danas je zabeležen pad vodećih tehnoloških akcija na Vol Stritu, što je rezultiralo opštim smanjenjem vrednosti na berzi. S&P 500 je zabeležio pad od 0,2%, dok je Dov Jones Industrial Average smanjen za 0,1%. Nasdak kompozitni indeks je doživeo najznačajniji pad od 0,5% nakon što se približio rekordnom nivou postavljenom tokom 2021. godine.

Ovaj pad na tržištu delimično se može pripisati povlačenju akcija kompanija poput Nvidije i drugih velikih tehnoloških igrača sa svojih dominatnih pozicija. Paralelno s tim, prinosi na trezorske obveznice su takođe opali nakon izveštaja koji ukazuje da je američka ekonomija verovatno rasla nešto sporije na kraju 2023. godine nego što se ranije procenjivalo.

Bitkoin je takođe bio u fokusu, premašivši kratkotrajno vrednost od 63.000 dolara, prvi put od 2021. godine. Ovo je doprinelo podizanju vrednosti akcija kompanija povezanih sa kriptovalutama. Ova fluktuacija na tržištu naglašava trenutnu osetljivost i dinamičnost finansijskih tržišta, koje reaguju na različite faktore, uključujući i kretanja u tehnološkom sektoru i kriptoindustriji.