‘Karvana’ otpušta više radnika zbog slabe prodaje

‘Karvana’ otpušta više radnika zbog slabe prodaje

‘Karvana’, popularizovana online tržnica vozila, otpušta mnoštvo radnika i preduzima druge mere, kao što je skraćeno radno vreme, u borbi sa slabom prodajom, izvestio je u petak Volstrit žurnal.

Kompanija je puštala da otvorena radna mesta ostanu nepopunjena, a nekoliko operativnih timova je radilo manje od 30 sati nedeljno ili četvorodnevne radne nedelje, izvestio je VSJ, citirajući sadašnje i bivše zaposlene, kao i interne mejlove.

Karvana, najpoznatija po svojim automatizovanim mašinama za prodaju automobila, nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar.

Akcije kompanije pale su za skoro 9% u pretprodajnoj trgovini u petak, dan nakon što su porasle za oko 40% zbog interesovanja maloprodajnih investitora.

Karvana je 2022. godine otpustila oko 4.000 zaposlenih dok se borila da se izbori sa dugom koji se nagomilao dok je kupovala automobile po visokim troškovima.

Potražnja za korišćenim automobilima je opala tokom prošle godine jer se potrošači odlučuju za alternativna sredstva za putovanje na posao u pokušaju da smanje troškove.

Taj pad potražnje je takođe primorao kompaniju iz Tempe Arizone da proda mnogo polovnih automobila po nižim cenama.