Volstrit: Akcije prekidaju 3-nedeljni niz gubitaka

Volstrit: Akcije prekidaju 3-nedeljni niz gubitaka

Akcije su se zatvorile na visokom nivou na Volstritu, prekinuvši tronedeljni niz gubitaka. Referentni indeks S&P 500 porastao je u petak za 1,5%, ali je i dalje daleko ispod onoga što je bio sredinom avgusta. Veliki dobici za tehnološke kompanije gurnuli su Nasdak kompozit još više. Dov Jones Industrial Average je takođe porastao, kao i akcije malih kompanija,

Svih 11 industrijskih sektora indeksa S&P 500 porasli su, uključujući dionice energenata, koji su uhvatili pauzu od nedavnog pada zahvaljujući porastu cijena nafte. DocuSign je naglo porastao nakon što je kompanija za elektronske potpise prijavila snažnu prodaju u drugom kvartalu i povećala svoju prognozu pretplate.

Zbog toga su investitori pomno pratili ekonomske podatke u potrazi za bilo kakvim znakom da se inflacija možda hladi. Kalendar za ovakva ažuriranja biće zauzet sledeće nedelje.

Ministarstvo rada će u utorak objaviti izveštaj o potrošačkim cenama za avgust, a u sredu izveštaj o veleprodajnim cenama. U četvrtak će Volstrit dobiti novosti o maloprodaji za avgust.