Adani Grupa planira da smanji svoje planove kapitalne potrošnje

Adani Grupa planira da smanji svoje planove kapitalne potrošnje

Indijska Adani grupa planira da smanji svoje planove kapitalne potrošnje, objavio je list Mint u ponedeljak pozivajući se na ljude bliske razvoju, nekoliko dana nakon što je vodeća kompanija konglomerata odustala od prodaje akcija od 2,5 milijardi dolara.

Dok pruža više kolaterala u obliku zaloga zaliha zajmodavcima, grupa bi mogla ublažiti svoje planove kapitalnih ulaganja u nekim od svojih poslova, preneo je Rojters.

Adani grupa nije odmah odgovorila na Rojtersov zahtev za komentar van radnog vremena.

List navodi da bi kompanija mogla razmotriti 16-18 meseci za rast u određenim poslovima, umesto cilja od 12 meseci, dodajući da će se Adani vratiti svom uobičajenom tempu rasta kada se vrati normalnost.

Grupa će koristiti alternativne kanale finansiranja iz internih obračuna, finansiranja promotorskog kapitala i privatnih plasmana za finansiranje projekata, rekao je Mint.

Pored toga, domaći zajmodavci Adani grupe ne planiraju da prekinu konglomerat da koristi sankcionisane, ali neiskorišćene kreditne linije zbog straha da bi to moglo da se povrati i da dovede do neplaćanja, navodi Mint u zasebnom izveštaju, pozivajući se na bankare.

Akcije kompanija Adani grupe izgubile su više od polovine svoje tržišne vrednosti, više od 100 milijardi dolara zajedno, otkako je američki prodavac Hindenburg Research u januaru postavio pitanja o nivoima duga grupe i korišćenju poreskih rajeva.

Ubrzo nakon toga, grupacija Adani Enterprises opozvala je prodaju akcija.