McDonald’s ponovo otvara restoran u Kijevu

McDonald’s ponovo otvara restoran u Kijevu

KIJEV – Stanovnici Kijeva su u utorak satima čekali u redovima na hladnoći, dok je Mekdonalds otvorio tri filijale u ukrajinskoj prestonici koje su bile zatvorene od početka ruske invazije pre skoro sedam meseci.

Filijale su otvorene samo za usluge dostave, ali su kupci ionako čekali ispred restorana da pokupe obroke od kurira na motociklima koji su bili pored njih.

Za neke je to ponudilo ukus kakav je bio život pre invazije, a ponovno otvaranje stajalo je u izrazitoj suprotnosti sa Rusijom, gde je McDonald’s povukao svoje poslovanje nakon zapadne reakcije protiv rata.

„Zaista bih voleo da se odvojim od loše atmosfere rata i da budem u tim vremenima pre potpune ruske invazije. Ovo (Mekdonalds) je ono što simbolizuje to vreme (pre rata)“, rekao je Denis, 18-godišnji -stari student menadžmenta.

Potražnja za aplikacijom za isporuku Glovo porasla je kao rezultat ponovnog otvaranja Mekdonaldsa, sa više kurira nego što su objavili normalni lokalni mediji, pozivajući se na izjavu za štampu.

Anastasiia Tolchinska, 29-godišnja bankarska službenica, došla je u restoran da prikupi obroke za sebe i radi sa svojim kolegama.

„Srećna sam što imamo Mekdonalds“, rekla je ona i dodala „neka (međunarodni) biznis podrži istinu“.

McDonald’s je saopštio da planira da ponovo otvori više lokala u Kijevu i zapadnoj Ukrajini tokom narednih nedelja i da će kupci moći da naručuju i jedu u svojim restoranima od sledećeg meseca.

Mihajlo (18) je rekao da je poslednji put naručio Mekdonalds noć pre početka rata 24. februara, kada je pravio žurku sa prijateljima. Rekao je da je čekao 200 dana na ovaj trenutak „sreće“.