Vučić: Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Vučić: Još jedna zemlja povukla priznanje Kosova

Predsednik Srbije je dodao i da će se ćutati sve dok Priština ne krene da podnosi zahteve za ulazak u međunarodne institucije, a da će se onda iznenaditi brojem zemalja koje su povukle priznanje.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je večeras da ima dobru vest za građane Srbije, jer je u Njujorku dobio još jednu notu o povačenju prizanja nezavisnosti Kosova.

„Još jedna fascikla vise, jos jednu notu imamo, čime snažimo našu poziciju u ovoj organizaciji“, rekao je Vucić za RTS iz Njujorka gde učestvuje na Generalnoj debati UN.

Realne prognoze šta čeka svet su još mračnije

Aleksandar Vučić ocenio je danas u Njujorku, da realne prognoze za svet moraju biti još mračnije, nego što ih je na početku Generalne skupštine UN predstavio generalni sekretar svetske organizacije Antonio Gutereš.

„Govorio je o više kriza od Roga Afrike do Avganistana, pominjujući i najtežu – Ukrajinu. Naša pozicija je još teža imajući u vidu činjenicu da UN igraju, a to nije krivica Gutereša, slabiju ulogu u svetu, jer su velike sile sve preuzele na sebe“, kazao je Vučić za RTS.

Sledi usložnjavanje odnosa zapada i Rusije, kao i sa Kinom

Vučić je izjavio da je, imajući u vidu globalna zbivanja, za pretpostaviti da će sve što će se viditi u narednom periodu, biti usložnjavanje odnosa Zapada i Rusije, kao i Zapada i Kine, što dodatno komplikuje poziciju “malih”.

Na konstataciju da će veliku pažnju u UN izazvati govor ruskog predsednika Vladimira Putina, Vučić je za RTS rekao da ne može da govori o tome, pre nego što čuje to obraćanje, ali da nije teško pretpostaviti šta će Putin da kaže.