Zdravko Krivokapić osniva novu stranku – Demohrišćanski pokret

Zdravko Krivokapić osniva novu stranku – Demohrišćanski pokret

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić objavio je da osniva novu stranku – Demohrišćanski pokret.

Krivokapić je na Tviteru za 22. septembar najavio konferenciju za medije, na kojoj će, kako je naveo, Dejan Vukšić (bivši direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost i bivši predsednik Skupštine opštine Kotor) i on obavestiti javnost o osnivanju Demohrišćanskog pokreta u Crnoj Gori.

„Podstaknuti nemilim dešavanjima u zemlji i nošeni željom da građani Crne Gore dobiju novi politički izbor, predstavićemo program, cilj i misiju Pokreta. Formiranje Pokreta rezultat je zalaganja ljudi koji ovoj zemlji žele da pruže nove ideje i rešenja, pa pozivamo sve koji dele naše vrednosti i ideale da nam se pridruže i učestvuju u kreiranju nove i prosperitetnije Crne Gore“, naveo je Krivokapić na svom Tviter profilu.

Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je predsednici Skupštine predlog za skraćenje mandata 27. saziva crnogorskog parlamenta.

Đukanović je naveo da veruje da se do nove vlade može doći jedino odlukom građana na izborima, prenosi RTCG.

„Predlog da se mandat za sastav Vlade poveri gospodinu Miodragu Lekiću , koji mi je juče u ime partija koje su osvojile većinu mandata na izborima 2020. uputio gospodin Andrija Mandić nisam mogao da prihvatim, jer smatram da se za to nisu stekli svi neophodni uslovi“, naveo je Đukanović.