Kralj Čarls: Hvala vam na porukama saosećanja

Kralj Čarls: Hvala vam na porukama saosećanja

LONDON – Kralj Čarls je u nedelju zahvalio ljudima iz Britanije i celog sveta na porukama saosećanja nakon smrti njegove majke kraljice Elizabete, prenosi Rojters.

Državna sahrana za Elizabetu biće održana u ponedeljak u londonskoj Vestminsterskoj opatiji, čime će biti završena desetodnevna svečana ceremonija i žalost tokom koje je stotine hiljada ljudi odalo počast monarhu (96) zbog njenih sedam decenija na tronu.

„Tokom poslednjih 10 dana, moja supruga i ja smo bili tako duboko dirnuti mnogim porukama saučešća i podrške koje smo dobili iz ove zemlje i širom sveta“, rekao je Čarls, koji je bio na turneji po Ujedinjenom Kraljevstvu od smrti svoje majke. u saopštenju.

„U Londonu, Edinburgu, Hilsborou i Kardifu bili smo dirnuti preko svake mere od strane svih koji su se potrudili da dođu i odaju poštovanje doživotnoj službi moje drage majke, pokojne kraljice.

„Dok se svi pripremamo da kažemo naš poslednji oproštaj, jednostavno sam želeo da iskoristim ovu priliku da se zahvalim svim onim bezbrojnim ljudima koji su bili podrška i uteha mojoj porodici i meni u ovom trenutku tuge.

Nakon službe u Vestminsterskoj opatiji, kraljičin kovčeg će biti odnesen u Vindzor gde će kasnije biti sahranjena zajedno sa svojim suprugom od 73 godine, princom Filipom.

Time će biti okončan period nacionalne žalosti u Britaniji, iako će kraljevska žalost trajati još sedam dana.