Rubljov je pobedio Britanca Norija i plasirao se u četvrtfinale US Opena

Rubljov je pobedio Britanca Norija i plasirao se u četvrtfinale US Opena

Kišovito vreme nije moglo da pokvari uzvišenu formu Rusa Andreja Rubljova koji je u ponedeljak pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6-4 6-4 6-4 i po treći put stigao do četvrtfinala Otvorenog prvenstva SAD.

Deveti nosilac je poslao preko 11 asova i imao je manje od polovine neiznuđenih grešaka koje je njegov protivnik napravio u žustroj aferi koja je sigurno bila odlaganje nakon što je Rubljov izdržao dve bitke u pet setova u ranijim rundama.

Pošto je 24-godišnji Rubljov napravio brejk u drugom setu, kiša je izazvala značajno odlaganje dok je krov na stadionu Luis Armstrong polako skliznuo na svoje mesto, a radnici su čistili teren pre osme utakmice.

Četvrtfinalista Rolan Garosa Rubljov bio je neustrašiv, izgubivši samo dve od svojih prvih servis poena u trećem setu i dobio kritični brejk u odnosu na sedmog nosioca u devetom gemu sa odlično postavljenim bekhend vinerom.

U potrazi za prvom titulom, Rubljov nedavni nastup na tvrdoj podlozi oslikao je nedoslednu sliku, jer je ispao na otvaranju u Montrealu od Britanca Dena Evansa i izgubio u trećem kolu od Sinsinatija.

Ali činilo se da je u ponedeljak u potpunosti komandovao svojom igrom na čuvenim plavim terenima Njujorka, dok su u sledećem kolu čekali Amerikanka Fransis Tiafo ili drugi nosilac Španca Rafa Nadal.

„Odigrao sam dobar meč“, rekao je Rubljov u intervjuu na terenu. „Ovo je Ju-Es open, ovo je grend slem, svi su nervozni, svi su stegnuti.