Eksplozija kod ruske ambasade u Kabulu, bombaš-samoubica aktivirao eksploziv

Eksplozija kod ruske ambasade u Kabulu, bombaš-samoubica aktivirao eksploziv

U blizini ulaza u Ambasadu Ruske Federacije u Kabulu bombaš-samoubica je aktivirao eksploziv. Dok se napadač približavao kapiji, čuvari su ga ubili. Povređen jedan ruski diplomata i jedan stražar, javlja Ria novosti. Svedoci kažu da se na mestu napada vidi nekoliko tela.

Talibani koji stražare kod ruske ambasade u Kabulu uočili su bombaša-samoubicu i pucali u njega pre nego što je stigao do mete, rekao je šef policijskog distrikta u kojem se nalazi ambasada Mavlavi Sabir, prenosi Rojters .

Kako se navodi, bombaš-samoubica je aktivirao eksploziv u blizini ulaza u ambasadu i ubijen je dok se približavao kapiji.

Eksplozija se desila kada je ruski diplomata izašao da pročita spisak onih koji čekaju u redu za vizu, rekao je bivši glavni urednik 1TVnjuz Hamid Hajdari, prenosi Sputnjik .

Ria novosti javlja, pozivajući se na svoje izvore, da su povređeni jedan ruski diplomata i jedan čuvar zgrade ambasade.

Sputnjik je preneo izjave očevidaca da bi u eksploziji moglo da bude 20 žrtava, ali za sada nema zvaničnih informacija.

Sputnjik prenosi novinarske navode da na mestu napada ima nekoliko tela, ali da su talibani blokirali taj deo grada i da oduzimaju kamere i telefone ljudima koji su se zatekli na mestu napada.

Rusija je jedna od nekoliko zemalja koje su zadržale ambasadu u Avganistanu, nakon što su pre godinu dana talibani preuzeli vlast.

Iako Moskva zvanično ne priznaje talibansku vladu, sa avganistanskim zvaničnicima se pregovara o ugovoru za snabdevanje benzinom i drugom robom.