Ukrajinske snage eliminisale 201 ruskog vojnika na jugu Ukrajine

Ukrajinske snage eliminisale 201 ruskog vojnika na jugu Ukrajine

Ukrajinska vojska je u poslednja 24 časa eliminisala 201 ruskog vojnika i uništila 12 tenkova T-72, ​​18 oklopnih i motornih vozila i šest skladišta municije na južnoj osovini, objavila je Ukrajinska operativna komanda Jug na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

„Situacija u našoj operativnoj zoni je i dalje teška, ali je kontrolišu odbrambene snage. Neprijateljske snage nastavljaju da vode neprijateljstva bez značajnijih promena u sastavu i položaju svojih jedinica. Da bi se zaštitili od dejstava naših jedinica, oni daljinski miniraju rute koje vode do njihovih pozicija“, navodi se u izveštaju.

Dodaje se da je ukrajinska avijacija izvela 24 udara na ruske položaje, komandna mesta i uporišta, logističke centre, transportne pravce i borbene položaje.

Ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice gađale su ruske kontrolne tačke bespilotnih letelica, stanice za elektronsko ratovanje, radare, višestruke raketne sisteme i opremu protivvazdušne odbrane.

Operativna komanda Jug saopštila je da je držanje mostova Kahovka i Darivka pod bliskom kontrolom vatre sprečilo ruse da ih koriste za pomeranje opreme i municije. Uništen je pontonski most koji su sagradili osvajači kod oblasti Darivka.

Rusi su izgubili 201 vojnika, 12 tenkova T-72 i 18 oklopnih i motornih vozila, navodi se u izveštaju.

Ukrajinske snage uništile su teški bacač plamena Solncepjok, protivvazdušni raketni sistem Buk-M3, pet haubica Msta-B, samohodnu haubicu Akacija, dva samohodna artiljerijska oruđa i tri pokretna minobacača. Uklonili su i šest ruskih skladišta municije u Berislavskom, Heničeskom i Hersonskom okrugu, kao i komandna mesta 331. Vazdušno-desantnog puka i 56. Vazdušno-jurišnog puka.