Detroit: Policija uhapsila napadača koji je „nasumično” pucao

Detroit: Policija uhapsila napadača koji je „nasumično” pucao

DETROIT – Četiri osobe su upucane, tri smrtno, od strane čoveka koji je, kako se činilo, nasumično pucao na ljude tokom otprilike 2 1/2 sata u nedelju ujutro u Detroitu, saopštila je policija.

Policija je uhapsila neidentifikovanog osumnjičenog u nedelju uveče nakon višesatne potrage uz pomoć FBI-a, Odeljenja za unutrašnju bezbednost i Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksploziv.

Šef policije Detroita Džejms Vajt rekao je da su dojave dovele policajce do osumnjičenog, ali nije dao dodatne informacije.

„Hvala vrednim muškarcima i ženama iz DPD-a koji se svakog dana dovode u opasnost. Takođe, veliko hvala našim partnerima za sprovođenje zakona“, saopštilo je odeljenje na svojoj Fejsbuk stranici u nedelju uveče.

Vajt je rekao da je policija pratila sva četiri pucnjave do jednog vatrenog oružja i veruje da postoji jedan strelac. On je rekao da istražitelji ne veruju da postoji bilo kakva veza između žrtava, primetivši da je jedna osoba šetala psa, a druga čekala autobus kada su ubijene.

On je rekao da je policija otkrila ženu u 40-im godinama koja je upucana više puta oko 4:45 ujutru u nedelju. Dok su policajci istraživali tu smrtonosnu pucnjavu, svedok je rekao da je 28-godišnji muškarac upucan više puta u blizini, rekao je Vajt.

Treća žrtva, žena u 40-im godinama, pronađena je u tom području oko 6.50 ujutro, a umrla je nakon što je više puta upucana, saopštila je policija.

Oko 7.10 jedan stariji muškarac je prijavio da je video muškarca kako viri u vozila. Kada je stariji muškarac rekao osobi da se skloni od automobila, napadač je pucao na starijeg čoveka, koji je jednom upucan i preživeo je, saopštila je policija.