Ukrajinske snage uništile ruski lanser, tenk i haubicu

Ukrajinske snage uništile ruski lanser, tenk i haubicu

Ukrajinski branioci su tokom proteklog dana u južnom pravcu eliminisali 23 ruska vojnika, kao i uništili raketni sistem Pancir-S1, tenk T-72 i samohodnu haubicu Msta-S, saopštila je Operativna komanda Jug, prenosi Ukrinform.

„Situacija u našoj operativnoj zoni je stalno napeta. Neprijatelj nastavlja da vodi neprijateljstva duž zauzetih linija odbrane. Nije bilo značajnijih promena u njihovom sastavu i položajima. Avijacija neprijateljske vojske proverava naše položaje pojedinačnim i grupnim helikopterskim udarima. Nisu imali uspeha jer nisu naneti gubici“, navodi se u izveštaju.

Istovremeno, jurišna letelica Oružanih snaga Ukrajine pogodila je klaster ljudstva, naoružanja i opreme neprijatelja kod Snihurike. Ishod štrajka se proverava.

Kako su ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice angažovale invazione snage, potvrđeni su sledeći gubici: 23 vojnika, protivvazdušni raketno-topski kompleks Pancir-S1, tenk T-72, ​​samohodna haubica Msta-S i pet vozila, uključujući i oklopna.

„U Crnom moru su na borbenom dežurstvu ostala dva nosača krstarećih raketa tipa „Kalibr“ sa ukupno 16 projektila i veliki desantni brod. Kao i grupa od šest ratnih brodova i katera neprijateljske flote, oni se drže na raketno- bezbedna udaljenost od obale koju kontroliše Ukrajina“, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Oružane snage Ukrajine su od 24. februara do 8. avgusta eliminisale 42.340 ruskih vojnika.