SAD: Evakuacija u Vašingtonu zbog šumskog požara

SAD: Evakuacija u Vašingtonu zbog šumskog požara

Čitav grad na istoku Vašingtona evakuisan je u četvrtak zbog rastućeg šumskog požara nekoliko milja južno od grada, rekli su zvaničnici.

Zvaničnici Vašingtonskog odeljenja za prirodne resurse rekli su u četvrtak da očekuju da će požar proći kroz grad, javila je KREM-TV. Novine su takođe objavile da je ceo grad Lind evakuisan, prema šerifskoj kancelariji okruga Adams.

Portparol patrole Vašingtona rekao je na Tviteru oko 13 časova. da je državni put 21 na zapadu na državnom putu 395 zatvoren u toj oblasti zbog aktivnosti požara.

Novi požar bio je jedan od nekoliko koji je ove nedelje počeo da gori oko Vašingtona.

Još jedan požar jugozapadno od Spokena koji je izbio u sredu izgoreo je najmanje dve strukture, a tamošnje vlasti su rekle ljudima u desetinama domova da se evakuišu. Državno odeljenje za prirodne resurse saopštilo je u četvrtak da je požar na jezeru Vilijams narastao na 10,3 kvadratna kilometra i da je obuzdano manje od 10 odsto.

Šef vatrogasnog okruga #3 u okrugu Spokane Kodi Rorbah rekao je da su uništene dve strukture. Nije se odmah znalo da li su to bile primarne rezidencije ili se aktivno koriste. Vilijamsovo jezero je oko 51,5 kilometara južno od Spokanea.

Požar u kanjonu krava oko 12 milja (19,3 kilometara) jugozapadno od Ellensburga takođe je pretio strukturama i podstakao obaveznu evakuaciju.

Taj požar je podstakao obaveštenja o hitnoj evakuaciji za oko 50 kuća ili objekata 10 milja severno od Načesa, izvestio je Sijetl tajms. Požar je do četvrtka ujutro porastao na 22,6 kvadratnih kilometara.

Neko u konjičkom kampu Venas Barbecue Flats prijavio je požar oko 14:45. Sreda, prema InciVeb-Incident Information Sistem.