Konašenkov: Uništeno pet dronova i skladiše poljskog oružja

Konašenkov: Uništeno pet dronova i skladiše poljskog oružja

Ruski PVO sistemi oborili su proteklog dana pet ukrajinskih bespilotnih letelica u Donjeckoj narodnoj republici (DNR), koja je proglasila nezavisnost, i Harkovskoj oblasti i presreli dve balističke rakete u Hersonskoj oblasti, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Konašenkov je rekao da su ruske trupe izvršile udar preciznim projektilima na skladište naoružanja koje je isporučila Poljska i municiju u Lvovskoj oblasti.

„Visokoprecizne rakete velikog dometa sa vazdušnim lansiranjem uništile su skladište u oblasti naselja Radehov u Lvovskoj oblasti, u kojem je bilo oružje i municija strane proizvodnje, isporučena kijevskom režimu iz Poljske“, naveo je Konašenkov, prenosi Tas.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije eliminisale su „preko 50 militanata“ tako što su udarile na mesto razmeštanja ukrajinske vojske u Nikolajevki u DNR, saopštio je Konašenkov.

„Preciznim udarom Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na mesto privremenog razmeštanja 81. vazdušno-mobilne brigade ukrajinske vojske u Nikolajevki u Donjeckoj Narodnoj Republici zbrisano je preko 50 nacionalista i šest motornih vozila“, izjavio je Konašenkov.