Veliki video ekran pao tokom pop koncerta, povređeni igrači

Veliki video ekran pao tokom pop koncerta, povređeni igrači

HONG KONG – Veliki video-panel pao je na binu tokom koncerta hongkonške grupe Miror u četvrtak, povredivši najmanje dvoje plesača, od kojih jedan ozbiljno, i navelo vlasti da grupi zabrani nastup do istrage, prenosi Rojters.

Video snimci pada ekrana kružili su društvenim mrežama, dok su hongkonški mediji objavili da su tri člana publike takođe povređena.

„Šokiran sam“, rekao je izvršni direktor Hong Konga Džon Li. „Izražavam saučešće povređenima i nadam se da će se brzo oporaviti.

Vlada će istražiti i pregledati bezbednosne procedure kako bi zaštitila izvođače, osoblje i javnost, rekao je on.

Niko od 12 članova Mirora nije povređen u nesreći u hongkonškom Koloseumu, pored luke Viktorija.

Gradska vlast je naredila bendu, koji je imao 12 nastupa na tom mestu, da odloži svoje predstojeće nastupe.

Sekretar za kulturu Kevin Ieung rekao je da su predstave na tom mestu obustavljene dok se njegova scenska struktura ne smatra bezbednom.

„Iz prvog posmatranja, žica je pukla i dovela do pada ekrana i prouzrokovala povrede plesača“, rekao je Jeung na brifingu za medije u petak.

Izuzetno popularna cantopop grupa formirana je 2018. kroz rijaliti televizijsku emisiju.

Više od 13.000 Mirror fanova potpisalo je onlajn peticiju tražeći od organizatora koncerta da reši probleme i osigura bezbednost svih.

Organizator koncerta MakerVille, koji je u vlasništvu PCCV Media Group hongkonškog tajkuna Ričarda Lija, rekao je da temeljno istražuje nesreću.

„Duboko nam je žao što je incident izazvao nelagodu kod gledalaca ili drugih pogođenih“, navodi se u saopštenju.