Bajdenov lekar: Simptomi COVID-a se poboljšavaju

Bajdenov lekar: Simptomi COVID-a se poboljšavaju

Simptomi predsednika Bajdena „nastavljaju značajno da se poboljšavaju“ nakon što su bili pozitivni na COVID-19, navodi se u pismu koje je njegov lekar objavio u nedelju.

Većina predsednikovih simptoma se značajno smanjila, uključujući curenje iz nosa, kašalj i bolove u telu, navodi se u pismu dr. Kevin O’Konor. Sada, njegov glavni simptom je bol u grlu, rekao je O’Konor.

Bela kuća je u četvrtak saopštila da je Bajden bio pozitivan na kovid. Njegov lekar je rekao da je predsednik najverovatnije zaražen BA.5 podvarijantom omikrona, koji je postao najrasprostranjeniji soj virusa korona u SAD.

Bajdenu, koji je vakcinisan i dvostruko pojačan, dat je Paklovid nakon njegove dijagnoze. On je u subotu uveče završio svoj treći ceo dan lečenja, saopštila je Bela kuća.

Paklovid je antivirusna pilula koja se uzima dva puta dnevno tokom petodnevnog kursa. Preko 2,7 miliona pacijenata sa COVID-om u SAD već su uzeli ovaj tretman.

Bajden će ostati izolovan u Beloj kući do utorka i mogao bi da nastavi aktivnosti u sredu, u očekivanju negativnog testa.

Pojavio se praktično u petak na brifingu o cenama gasa i imao je škrtav glas dok je govorio.