Rodžers će uložiti 10 milijardi kanadskih dolara u veštačku inteligenciju

Rodžers će uložiti 10 milijardi kanadskih dolara u veštačku inteligenciju

Rogers Communications Inc (RCIb.TO) saopštila je u nedelju da će uložiti 10 milijardi kanadskih dolara (7,74 milijarde dolara) u naredne tri godine u veštačku inteligenciju (AI), i više testiranja i nadzora, samo nekoliko nedelja nakon što je kompanija prijavio probleme sa mrežom koji su izazvali široko rasprostranjene poremećaje širom zemlje.

Glavni izvršni direktor Toni Staffieri rekao je da je kanadski telekom operater postigao napredak u formalnom sporazumu između operatera da automatski prebacuju pozive 911 na mreže drugih – čak i u slučaju prekida na mreži bilo kog operatera.

„Verujem da je ovo jedini odgovoran put napred i lično sam posvećen tome da to omogućim svim Kanađanima“, rekao je Štafieri u pismu u nedelju.

Staffieri je rekao da kompanija fizički razdvaja bežične i internetske usluge kako bi stvorila „uvijek uključenu“ mrežu – kako bi se osiguralo da korisnici više ne dožive prekid i sa mobilnim i sa internet uslugama.

Ranije ovog meseca, operater koji ima oko 10 miliona bežičnih pretplatnika i 2,25 miliona maloprodajnih internet pretplatnika, pretrpeo je kvar koji je trajao skoro 19 sati, ometajući usluge od letova do bankarstva i hitnih poziva 911.

Kanadska vlada je takođe naredila istragu i zatražila od telekomunikacionih kompanija da se u roku od 60 dana slože da razviju komunikacione protokole kako bi ljudi bili bolje informisani.

Kanadski regulator: Rodžers da objasni prekid rada