Ukrajinska vojska odbija napade u četiri pravca

Ukrajinska vojska odbija napade u četiri pravca

Oružane snage Ukrajine primorale su ruske vojnike da se povuku sa svojih pozicija u pravcu Kramatorska, Bahmuta, Zaporožja i Južnog Buha, saopštio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u objavi na Fejsbuku, prenosi Ukrinform.

Prema podacima Generalštaba, od 18.00 časova 22. jula, situacija u Volinskom i Poliskom pravcu ostala je nepromenjena.

U pravcu Siverskog, rusi jesu da bi obuzdali dejstva ukrajinskih snaga i pokazao njihovo prisustvo, granatirali cevima iz oblasti Kamjanska Sloboda i Nikolajevka u Černigovskoj oblasti i Volfine u Sumskoj oblasti.

Na pravcu Harkova, ruske snage su cevnom i raketnom artiljerijom gađale područja naselja Harkov, Prudijanka, Zoločov, Dementijevka, Udi, Ivanivka, Stari Saltiv, Borščova, Ruski Tiški, Pitomnik, Kutuzivka, Čuhujev, Petrivka, Ruska Lozova. , Slatine, Čerkaski Tiški, Bazaliivka, Duvanka, Mospanove, Lebjaže, Peremoha i Rtiščivka. U blizini Verhnjeg Saltiva zabeleženi su vazdušni udari.

U pravcu Slavjanska, rusi su granatirali područja 18 naselja – posebno Dolina, Dibrovne, Bogorodično i Norcivka. Vazdušno izviđanje je obavljeno uz korišćenje bespilotne letelice u blizini Velike Komišvahe.

Na pravcu Kramatorsk, rusi su koristili cevnu i raketnu artiljeriju u oblastima naselja Donjecke, Starodubivka, Zakitne, Siversk, Grihorivka, Kramatorsk, Zvanivka, Ivano-Darjevka, Viimka i Spirne. U blizini ove poslednje, rusi su izvršili i vazdušni udar.

Ukrajinski vojnici su poništili sve pokušaje ruskih snaga da napreduju u pravcu Verhnokamjanske i Ivano-Darjevke. Rusi su se povukli.

U pravcu Bahmuta, rusi su gađali iz cevi i raketne artiljerije područja naselja Berestove, Bilohorivka, Rozdolivka, Vesele, Jakovlivka, Soledar, Bahmut, Njujork i druga. Vazdušni udari su izvedeni kod Berestova, Bilohorivka, Pokrovske i Vesele Doline.

Ruske trupe su jurišnim akcijama pokušale da napreduje u pravcu Pokrovskog, ali su se bezuspešno povukle. Učinjen je još jedan neuspešan pokušaj uspostavljanja kontrole nad teritorijom TE Vuhlehirsk.

Situacija nije pretrpela značajne promene u pravcu Avdiivka, Novopavlivka i Zaporožja. Rusi su izvišili vazdušne napade u blizini Kamianske i Chervone.