Italijanska policija držala zvezdu Čelsija na nišanu

Italijanska policija držala zvezdu Čelsija na nišanu

Na mreži su se pojavili snimci na kojima se vidi Tiemue Bakajoko, fudbaler Čelsija koji je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Milanu, koga je italijanska naoružana policija pritvorila u slučaju pogrešnog identiteta.

Pretpostavlja se da se incident dogodio u regionu Porta Garibaldi u Milanu 3. jula nakon što je lokalna policija postavila blokadu na putu nakon izveštaja o pucnjavi između suparničkih bandi u toj oblasti – pri čemu je Bakajoko prvobitno izazvalo sumnje vlasti.

Video snimak koji je snimila osoba u odvojenom vozilu pokazuje kako policajci guraju 27-godišnjeg vezistu uz policijski automobil, a drugi policajac upire vatreno oružje u drugog nepoznatog putnika u automobilu u kojem je Francuz putovao.

Policajci ga potom pretresaju pre nego što su očigledno shvatili svoju grešku, a video snimak je prekinut u trenutku kada se čini da su mu objasnili svoju grešku.

Snimak je zabeležio italijanski fudbalski reporter Tancredi Palmeri, koji je rekao da se vidi u trenutku kada je policajcu rečeno da čovek koga su priveli nije potencijalni član bande, već visoko plaćeni igrač koji je prošlu sezonu proveo u boje Milana.

„Proveri kada jedan od policajaca ode i kaže kolegi koji ga pretresa da nije osumnjičeni već igrač Milana, a policajac kaže ‘KO?!? “, napisao je na Tviteru.

Milanska policija se kasnije pozabavila tim pitanjem u izjavi podeljenoj za ANSA: „Provera je pokrenuta jer su Bakajoko i drugi putnik, slučajno, savršeno odgovarali opisima [ljudi koje policija traži], i naravno završila je kada je je shvatio da je on [policajac] zaustavio osobu koja nije imala nikakve veze sa tim. ”

U međuvremenu, AC Milan je takođe naveo incident sa sopstvenom izjavom.

„Posle pucnjave u oblasti gde se zatekao vezista, policija je počela da vrši provere“, rekao je šampion Serije A.

Igrač je zaustavljen, ali čim je policija potvrdila da on nema nikakve veze sa onim što se dogodilo, izvinili su se i pustili ga.

Francuski reprezentativac, koji je nekada bio glavni, bio je razočarenje otkako je potpisao ugovor sa Čelsijem 2017. godine nakon što je potpisao ugovor iz Monaka u ugovoru sa velikim novcem.

U svojoj debitantskoj sezoni pod vodstvom Antonija Kontea upisao je 43 nastupa, ali je od tada postao član klupske takozvane ‘pozajmljene armije’ i proveo je posljednje četiri sezone van Stamford Bridža igrajući za Milan, bivši klub Monako i Napoli, čineći ukupno 217 nastupa u prvom timu u raznim periodima pozajmica.

Nedavni izveštaji ukazuju na to da je Bakajoko možda na ivici povratka u Francusku nakon što je povezan sa stalnim četvorogodišnjim ugovorom sa ekipom iz Lige 1 Marseilleom.

Smatra se da je za njegov potpis zainteresovan i španski klub Valensija.