Američka NASCAR zvezda izbodena nožem na benzinskoj pumpi

Američka NASCAR zvezda izbodena nožem na benzinskoj pumpi

Bobi Ist, američki trkač automobila koji je postao istaknut u svetu NASCAR-a, umro je nakon što je izboden u svađi na benzinskoj pumpi u južnoj Kaliforniji. Imao je 37 godina.

U saopštenju koje je u subotu izdala policija Vestminstera, Ist je identifikovan kao muškarac koji je umro na benzinskoj pumpi 76 prošle srede. Osumnjičenog Trenta Vilijama Milsapa ubila je policija u Anahajmu u petak dok je pokušavala da ga uhapsi.

Još uvek nije utvrđen motiv za Istokovu smrt, ali policija je pokrenula istragu o okolnostima njegove smrti – kao io smrtonosnom ubistvu Milsapa od strane policajaca koji su uhapsili.

Policija kaže da je stigla na benzinsku pumpu oko 18 časova po lokalnom vremenu prošle srede, gde je otkriveno da je East patio od uboda nožem. Osumnjičeni je napustio lice mesta.

Istok je potom odveden na Univerzitet Kalifornije, u medicinski centar Irvine, gde je ubrzo preminuo.

„NASCAR je sa tugom saznavši za tragičnu smrt Bobija Ista“, rekli su u saopštenju.

„Izražavamo naše najdublje i najiskrenije saučešće porodici i prijateljima Bobija, pravog trkača.

Veteran NASCAR-a Todd Bodine takođe je govorio o svojoj tuzi na mreži, tvitujući: „Veoma je tužno čuti za tragični incident u kojem je učestvovao vozač Legend USAC-a Bobbi East. Bio je pravi vozač na točkovima.”

Ist je poticao iz trkačke porodice, sa svojim ocem Bobom koji je bio istaknut u izgradnji automobila na kratkim stazama. Osvojio je titulu nacionalnog patuljaka USAC-a 2004. godine, kao i pobedu na šampionatima Srebrne krune 2012. i 2013. godine.

Njegova lista dostignuća takođe pokazuje 56 pobeda u trkama koje je odobrio USAC – od kojih 48 dolazi u nacionalnim divizijama.

Godine 2001, East je ušao u istoriju postavši najmlađi vozač koji je pobedio u USAC nacionalnoj trci patuljaka. Tada je imao samo 16 godina.

Kasnije je napravio 11 startova u onome što je sada poznato kao NASCAR Ksfiniti serija.

Vlasti Vestminstera su dodale da je navodni počinilac, koji je imao 27 godina, bio na uslovnoj slobodi zbog oružane pljačke u vreme uboda nožem, a takođe je bio predmet naloga za hapšenje zbog posebnog kršenja uslovnog otpusta.