Mediji: Taker Karlson će se kandidovati za predsednika SAD

Mediji: Taker Karlson će se kandidovati za predsednika SAD

Kontroverzni voditelj Foks njuza Taker Karlson pokrenuo je obnovljene medijske spekulacije da će se kandidovati za predsednika SAD 2024. dajući neke potencijalno upečatljive komentare o svojoj poslednjoj poseti Ajovi, ključnoj državi na početku borbe za kandidate u američkom izbornom sistemu.

Govoreći u petak na skupu hrišćanskih konzervativnih birača u Des Moineu, Karlson je navodno započeo svoj govor ističući koliko je često putovao u Ajovu tokom godina. „Mislim da sam uradio ceo Grasli“, rekao je on, misleći na američkog senatora Čarlsa Graslija (R-Ajova), veterana političara koji želi da ide u svih 99 okruga u državi tokom svojih kampanja.

Taj komentar je bio dovoljan „pričaj“ za Iahoo! Vesti koje izveštavaju da se Karlson sprema da se kandiduje za predsednika 2024, uprkos ponovljenim poricanjima samog domaćina. „On definitivno flertuje sa tim, 100%“, Iahoo! citirao je Džona Švepea, direktora politike za projekat američkih principa, rekao je.

Baš prošle nedelje, Politico je izneo mišljenje da bi bivši voditelj tok šoua Džon Stjuart trebalo da se kandiduje na listi demokrata za potencijalni obračun na opštim izborima sa Karlsonom. „Postoje veoma dobre šanse da bi najpopularniji i najopasniji republikanski kandidat bio Taker Karlson“, rekla je saradnica Politika Džuleana Glover.

Glover je dodao da će mu Karlsonovo „široko priznanje, demagoški darovi i duboka podrška među gledaocima Foksa“ pomoći da dobije republikansku nominaciju. Ona je citirala bivšeg saradnika voditelja, konzervativnog komentatora Džona Goldberga, koji je rekao da Karlson „miriše na priliku da bude sledeći Pet Bjukenen“ i da bi bio jak kandidat.

Karlson je prošle nedelje pokušao da zaustavi spekulacije o svojoj potencijalnoj kandidaturi, rekavši u intervjuu da se neće kandidovati za predsednika 2024. ili verovatno bilo koje druge godine. „Ne želim vlast“, ​​rekao je suosnivaču Semafora Benu Smithu. „Nikada nisam želeo moć. Nerviraju me stvari i želim da se promene. Ali nikada nisam bio motivisan željom da kontrolišem ljude.”

Stručnjak iz Foksa je ranije demantovao slično, kao što je u junu 2021. rekao da nije zainteresovan za posao. „Ja sam voditelj tok šoua“, rekao je. „Uživam u tome.“

Karlson se rangira kao najpopularniji voditelj kablovskih vesti u istoriji SAD, rutinski privlačeći više od 3 miliona gledalaca u svoju noćnu emisiju. U proseku je imao više od 5,3 miliona gledalaca u oktobru 2020. godine, postavljajući novi rekord u industriji kablovskih vesti.